Το Κατάλληλο Ντύσιμο για Συνέντευξη

admin Uncategorized Leave a Comment 200 Views

Ετοίμασες το βιογραφικό σου, την ψυχολογία σου και είσαι αποφασισμένος να κερδίσεις τους συνομιλητές σου και να πάρεις τη θέση. Μένει μόνο να βρεις και το κατάλληλο ντύσιμο για συνέντευξη που πρέπει να φορέσεις για να ξεχωρίσεις. Το ντύσιμο, αποτελεί μια πολύ βασική πτυχή της διαδικασίας των συνεντεύξεων που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Το ντύσιμο και γενικότερα η εμφάνιση είναι από τα πρώτα πράγματα που θα δει ο εν δυνάμει εργοδότης σου. Δώσε βάση σε μερικές απλές αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές και φρόντισε να τους αφήσεις με τις θετικότερες των εντυπώσεων.

Παραδοσιακή θέση εργασίας

Εάν ενδιαφέρεσαι για θέση γραφείου, ή για οποιαδήποτε εργασία που απαιτεί επαφή με τους πελάτες, πρέπει να φροντίσεις να είσαι περιποιημένος και φυσικά καθαρός. Σχετικά με το κατάλληλο ντύσιμο για συνέντευξη, η απάντηση είναι μια: κοστούμι! Απέφυγε ένα αυστηρό, μαύρο κοστούμι, το οποίο φαίνεται υπερβολικά επίσημο. Επίλεξε αποχρώσεις του γκρι και του μπλε, και φρόντισε να φορέσεις ένα ήσυχο και καλοσιδερωμένο πουκάμισο. Αν επιλέξεις να φορέσεις γραβάτα, βεβαιώσου ότι δεν επέλεξες κάτι φανταχτερό ή εκκεντρικό.

Casual θέση εργασίας

Σε θέσεις που αφορούν πιο καλλιτεχνικά και δημιουργικά κομμάτια, η επιλογή ενδυμασίας μπορεί να διαφέρει. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να αποφύγεις εντελώς το κοστούμι, καθώς δεν αντανακλά την ατμόσφαιρα αλλά και το ύφος της εταιρείας. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιλεγεί τζιν παντελόνι. Ιδανικά, επίλεξε ένα στιλάτο, βαμβακερό παντελόνι, στις αποχρώσεις του μπεζ, του γκρι και του μπλε. Ένα απλό πουκάμισο και ένα casual σακάκι είναι ιδανικά σε τέτοιες περιστάσεις.

Εκτός από τους παραπάνω γενικούς κανόνες, υπάρχουν και μερικά tip τα οποία μπορούν να συμπληρώσουν ευχάριστα την εμφάνισή σου, όπως:

  • Το ρολόι. Δείχνει πως είσαι συνεπής και οργανωμένος. Δοκίμασε κάτι διακριτικό που να φαίνεται στη χειραψία.
  • Η ζώνη. Η ζώνη πρέπει να έρχεται σε απόλυτη αρμονία με την απόχρωση του παντελονιού γι’ αυτό φρόντισε να φορέσεις μια που να ταιριάζει απόλυτα.
  • Οι κάλτσες. Και οι κάλτσες πρέπει να έχουν την ίδια απόχρωση με το παντελόνι, έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν υπερβολικά.
  • Τα υπερβολικά αξεσουάρ. Ποσέτ, κλιπ για τη γραβάτα και μανικετόκουμπα είναι υπερβολικά σε μια συνέντευξη εργασίας και πρέπει να αποφεύγονται.
  • Τα μαλλιά. Πρέπει φυσικά να είναι περιποιημένα και φρεσκολουσμένα. Ιδανικά, θα πρέπει επίσης να έχεις ξυριστεί.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις θετική ανταπόκριση με την πρώτη επαφή. Τα υπόλοιπα, εξαρτώνται από τη χημεία που θα έχετε και φυσικά από τις γνώσεις και την αυτοπεποίθησή σου.

adminΤο Κατάλληλο Ντύσιμο για Συνέντευξη